http://static.gt-racing.cz/diskuze1.jpg
(zdroj obrázku: http://static.gt-racing.cz/diskuze1.jpg )

Už delší dobu přemýšlím nad některými uživateli na signálech. Především se pozastavuji u těch, co se aktivně zapojují do diskuzí, píší komentáře a při tom nejsou autorizovaní.

Na tom by nebylo nic špatného, každý si může vybrat, jestli chce být jen řadový uživatel s omezením nebo autorizovaný uživatel a využívat plně potenciál signálů.
Jde spíš o to, že je velice náročné a těžké diskutovat s někým, kdo není autorizovaný. Je to jako bych seděl v kavárně a s jedním člověkm se bavil přímo a s druhým přes odzvučenou skleněnou zeď. Sice se s tím druhým vidíme, ale neslyšíme.
Stejné je to právě s uživateli, kteří sice jsou, ale nejsou autorizovaní.

Kdo ví, proč někteří uživatelé se neautorizují, když chtějí tolik diskutovat. Důvodů může být mnoho, ale to tím pádme mohou klidně využívat jiné sociální sítě, kde anonymita není překážkou např. Facebook či zpravodajské servery.

Tím, že uživatel není autorizovaný, tak má punc anonymity a může si diskutovat bez omezení a dokonce vydávat své názory veřejně, se kterými ve skutečnosti nesouhlasí a nikdy by je v reálu nepronesl.
To je taky mnohdy důvod, proč neautorizované uživatele (pokud je neznám osobně) neberu příliš vážně a jejich názory v diskuzích beru s nadhledem. Je rozdíl respektovat názor uživatele, který je skutečný, je autorizovaný a kdykoli se s ním mohu osobně sejít a prodiskutovat spoustu věcí osobně než brát vážně názor někoho, kdo se skrývá za svou anonymitou a stydí se.

Pokud by signály měli bý otevřené a uživatelé by se měli respektovat, taky by se někteří uživatelé měli podle toho zařídit. Především ti, kteří mají svůj profil na signálech déle než rok a stále nejsou autorizovaní či dokonce mají prázdné základní informace o své osobě.

Nechci se nikoho dotknout, ale je potřeba se zamyslet nad některými věcmi, než začnou být aktivní na signálech a přispívat do diskuzí. S otevřenými kartami se přece jen hraje férověji a signály mají spoustu výhod, narozdíl od anonymního Facebooku či jiných sociálních sítí.

Přeji všem hezké a požehnané blížící se velikonoční období.
Šťastnou ruku při psaní v diskuzích a nezapomeňte, že diskutovat můžeme i na živo ;-)

(PS: tento článek vznikl, aby trošku rýpnul do stojatých vod uživatelů Létající hospody, protože někteří to se svými komentáři opravdu přehání a měli by se nad sebou zamyslet. Ne všichni jim totiž mohou rozumět a pochopit je, jak to myslí)
(PS2: omlouvám se za tiskařské šotky a jejich napáchané chyby v pravopise, pokud se někjaké objeví)