https://read.skylink.cz/graphic-house/skylink-tv/cz-10-2019/prev-269901.jpg?20190430152641
Zdroj: SKYLINK

 

Někdy se na signálech objeví ze strany RT zajímavé věci, které člověka přinutí k zamyšlení.

Na hlavní stránce v okénku "informace" (obrázek výše) se dnes objevila zajímavá nabídka zájezdu. Kdyby to bylo před březnem 2020, tak by mě to zaujalo a možná se i přihlásil. Dokonce bych to tak neřešil a nepsal o tom. Jenže máme rok 2021 a větší část planety je uzavřená nebo omezená.
Cestovní ruch (především ten zahraniční) je v podstatě v troskách a bude nějakou dobu trvat, než se opět dostane do normálu.
Chápu, že je potřeba se už dnes připravovat na pokoronovou dobu. Ale plánovat si cesty do zahraničí, kdy nevíme co bude, je dost riskantní a nejisté.
Mě osobně to přijde dost pokrytecké.
Větší smysl by mělo připravovat podobnou akci spíš v ČR, protože bude potřeba nakopnout domácí ekonomiku a podpořit naše kamarády, přátelé, rodiny a známé, kteří se v cestovním prostředí pohybují.
Stejně cestování do zahraničí bude komplikované už jen z toho důvodu, že bude potřeba negativní test (který mimochodem bude potřeba i pro návrat domů), evropský CovidPAS (pokud projde v EU) a kdo ví co ještě.

Chápu, že spoustě lidem cestování chybí, ale člověk by se měl uskromnit a víc přemýšlet, než vymýšlet věci, které jsou momentálně nejisté. Koronakrize je věc nová a nevíme, jak dlouho tu ještě bude. Snadnější je se dnešní době přizpůsobit a snažit se žít tak, abychom to ve zdraví zvládli.


Je otázkou, kdo signálům možnost strávit čas u moře nabídl. Jestli je to na vlastní pěst nebo přes nějakou cestovní kancelář.
 

Česká republika je jinak úžasná země a má spoustu krásných míst k prozkoumání. Vždyť většina lidí nedávno zjistila, že existují nějaké katastry a hranice okresů :-D A některé to mile překvapilo, co mají za humny.


Abych nebyl jen negativní. Chorvatsko je taky pěkná země a s Rijekou (nikoli s městem, ale s letištěm) mám osobní zkušenost. Poprvé když jsem letěl letadlem, tak to bylo právě na Rijeku (leží na ostrově Krk) a byla to má první zahraniční zkušenost (v roce 2000 - v době kdy na Balkánu ještě doznívaly dozvuky války). Do té doby jsem se pohyboval spíš na česko-polském pomezí.

Závěrem jsem zvědav, jestli se někdo přihlásí a zda-li se zájezd uskuteční. Uvidíme za půl roku. Do té doby se může stát spoustu věcí . . .