Je tomu přibližně 5 let, kdy jsem opustil vzdělávací program středního vzdělávání a tím se rozloučil se studentským životem. Od té doby jsem zažil a prožil mnoho. Od pracovních, přes dobrovolné až k nečekaným zážitkům . . .

Dnes jsem se opět přes to všechno vrátil a stal se opět studentem ;-) Je to zajímavé vrátit se zpět do lavic a opět zažít atmosféru studentského života . . .

Asi si říkáte, co jsem si to vybral za školu a obor. Někteří to možná ví a Ti, kteří ne, tak to rád prozradím.

Jde o dálkové studium, obor sociální činnost - sociálně výchovná činnost a najdete ji na SŠSPaS v Zábřehu na Moravě.

Osobně mě dnešní úvodní den (hodiny) velice příjemně překvapil. Škola je moderní a působí "domácím" prostředím. Atmosféra ve škole je velice příjemná díky spoustě maličkostí (např. tříděný odpad, některé učebny jsou tématicky vybavené, v jiných to vypadá jako v podkroví, usměvaví a milí človíčkové atd.).

Kromě užitečných a praktických informací jsme se třeba dozvěděli, že na místo 5 let budeme studovat jen 4 roky. Byla zajímavá informace, na jendu stranu příjemná a na druhou docela náročná (z důvodu toho, že budeme mít učivo pěkně "nacpané".

Školu (konzultační hodiny) máme každé pondělí (12:35 - 18:30).

Abych řekl pravdu, tak mi to více přišlo jako bych nastupoval na výšku než na střední (na takové úrovni je kvalita školy). Možná to ale bude jen začáteční pocit . . .

Tak, to by asi bylo k úvodu vše, teď pár perliček ;-)

Naše třída byla rozdělena na dvě skipiny (angličtináři a ruštináři). Rozhodovalo se jestli se otevře němčina či ruština. Nakonec zvítězil slovanský jazyk . . .

Většina kantorek (kantorů je tam jak šafránu) byla překvapena, že jsme "mladá" třída. Čekali samé dospěláky a oni tam mladí pod 27 let ;-D

Taky někteří koukali, že na dálkovém studiu je většina studentů mimo Zábřeh a Šumperk. Naše třídní skupinka se skládá z lidí kromě Šumperska a Zábřežska taky z ze Štítů, Prostějova, Olomouce, Litovle, ze Zlína a Brna (o druhé skupince "zatím" nic moc nevím).

Jsme třída s nejvyšším počtem kluků (v naší třídní skupině jsme 4x, ve druhé přesně nevím). Na škole (maturitní obory) je totiž převaha žen . . .

Dozvěděli jsme se rozvrh (na celý ročník), který byl stejně na tento týden upraven, kvůli stmelovacímu kurzu. Takže nakonec místo 7 hodin, jsme měli jen 6 hodin a taky byli přehozeny dva předměty (právě kvůli jendomu chybějícímu kantorovi).

Když nás kolem 17:30 rozpustili domů, tak zrovna do Zábřeha došla průtrž. Mraky se už po obloze honily několik hodin, ale až při našem odchodu domů se to spustilo. Setmělo se, začalo foukat a přišli lijáky (s měnšími přestávkami).

Tož, fajný to dnes byl den. Jsme zvědav jaké budou nadcházející 4 roky. Každopádně už vím, že přibude další modlitba ;-)

PS: omlouvám se za případné tiskové chyby "hrubky a řádění tiskařských šotků", pokud by někdo z vás něco objevil, může mi to klidně napsat a já to mile rád opravím ;-D