Zajímavá otázka nad kterou jsem se dlouho zamýšlel. Původně jsem si chtěl přečíst příspěvky předešlých článků na tohle téma a trošku se inspirovat, ale nakonec jsem to neudělal, protože by mě to určitě ovlivnilo a to by nebylo ono. Články si tedy přečtu, až napíšu ten "svůj" ;-)

Toť, to by bylo k úvodu vše a teď se konečně rozepíšu k tomu, proč bych vlastně chtěl jet do Madridu. Je docela těžké vypsat důvody proč jet do Madridu a zároveň z článku neudělat knihu, protože těch důvodů je hodně. Záleží z jakého pohledu se to vezme a tak vypíšu jen některé . . .

 

O světových dní mládeže jsem se poprvé dozvěděl 2005, těsně před samotným konáním v Kolíně nad Rýnem. Mrzí mě, že jsem se o setkání dozvěděl tak pozdě, jinak bych určitě jel. Asi to tak mělo být, protože postupem času jsem si uvědomil, že jsem nejspíš nebyl ještě připraven na takovou "mega" akci. Díky tomu, že jsem nebyl v Kolíně, tak mě to "překvapivě nakoplo" k tomu, abych navštěvoval aspoň setkání v ČR. Musím říct, že od té doby do dnešních dnů jsem toho hodně zažil. Kromě samotného křtu, který by měl na samotný článek, tak jsem poznal spoustu zajímavých lidí a účastnil se nezapomenutelných akcí jako např. tábor JUMP, tábor YES, ActIv8 na Velehradě, KCHK v brně, Dny důvěry ve Zlíně a v Brně, Pouť na Zemi v Poznani, různá diecézní a děkanátní setkání a mnohé další . . .

Musím říct, že je rozdíl mezi dobou před setkáním v Kolíně, v Sydney a v Madridě. Každá doba totiž měla své, ale doba před Madridem je rozdílná v tom, že bych se setkání mohl zúčastnit osobně a tím se připojit k "velké rodině mladých věřících z celého světa".

Každé setkání mladých (především věřících) jak u nás, tak v kterékoli jiné Zemi má své nezapomenutelné zážitky. Člověk pozná nové kamarády a přátele; pozná samotné místo, kde se setkání koná; "nakopone ho to" ve víře, především, když to člověk potřebuje a myslí si, že sešel z cesty; zjistí, že Bůh dělá neustále zázraky a je neustále s kterýmkoli člověkem a neopouští ho a mnoho dalšího . . .

Možnost účastnit se setkání v Madridu pro mě znamená velkou výzvu a poznání nových zážitků. Už jen samotná příprava je zajímavou cestou, při které člověk zažije zajémavé věci a pozná nové tváře. Setkání v Madridu je pak už jen třešnička všech těch příprav . . .

Sice se setkání koná až za několik měsíců a moje účast je pouze na 50% (myslím, že to platí u většiny z nás, protože nikdy nevíme co nás čeká nebo nám do toho může vlézt), ale když vše okole setkání svěřím našemu Pánu, tak věřím, že když bude chtít, tak si mě do Madridu povede (to platí o každém z vás). Jestli se nakonec setkání zúčastním se dozvím až v samotném Madridu, ale věřím, že i sama příprava bude stát za to (modlitby, propagace, poznání nových tváří a mnoho dalšího).


Toť, to pár slov k mému "Proč chci jet do Madridu". Mohl jsem sice napsat jen konkrétní body, ale myslím si, že i těchto pár řádků má něco do sebe . . .

Tak a teď si jdu přečíst i ostatní soutěžní články k Madridu, ať vím s kým se třeba v Madridu setkám a když ne v Madridu, tak aspoň v přštích kolech soutěže . . . ;-)

http://img.signaly.cz/upload/c/a/b10e71c658b0c223598e5fd12caab8/foto%20soutez.jpg

(obrázek je klikací)