HOME - DOMOV

Je příliš pozdě být pesimističtí !
Mysleme a jednejme !

5. června 2009, ve SVĚTOVÝ DEN ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ, se HOME stal PRVNÍM filmem, který byl zároveň uveden ve VŠECH médiích (kino, TV, DVD a internet) a na 5 KONTINENTECH.

Tento jedinečný projekt světoznámého fotografa YANNA ARTHUSE-BERTRANDA, jehož výstava fotografií nazvaná Země krásná neznámá se uskutečnila mimo jiné i v Praze, si klade za cíl oslovit co největší množství obyvatel Země a přimět je si uvědomit, jaký dopad má naše jednání na naši planetu.

Během 200 000 let na Zemi narušilo lidstvo rovnováhu planety, která se tvořila téměř 4 milióny let vývoje. Vysoká daň, ale je příliš pozdě být pesimističtí: lidstvo má stěží 10 let, aby obrátilo tento trend, uvědomilo si plný rozsah svého vyčerpání bohatství Země a změnilo své návyky.

HOME nám ukáže, jak je Země krásná, ale jak ji také ničíme. A také nám ukáže všechny ty divy, které můžeme stále ještě zachovat. Vždyť nám stále zbývá polovina lesů, stejně tak 3/4 savců, oceány skrývají velké množství fascinujících a neznámých druhů rostlin a zvířat, 2/3 naší zemědělské půdy jsou stále produktivní a schopné nakrmit miliardy lidí.

Žijeme v rozhodující éře, kdy je potřeba přijít s návrhy, jak zajistit udržitelný rozvoj a změny, které umožní "uspokojit současné potřeby bez vytváření kompromisů a zajistit potřeby budoucích generací".


"My všichni musíme přispět – kdykoliv a jakkoliv můžeme. I když je to jen výměna žárovek, recyklace odpadu nebo si jen více hledět toho, co nakupujeme, je to ohromný krok."

Luc Besson (producent Home)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odkazy

HOME (oficiální české stránky)

Good Planet

Home - Making Of . . . (jedenáct vybraných zemí)

SPI International

CSFD.cz

ALIVE 2009 (výstava)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Video ke shlédnutí na YouTube (v šesti překladech)

HOME CZ (2:04) - trailer v češtině

HOME English (1:33:18) (výběr titulků z 50x jazyků)

HOME FR (1:33:39)

HOME ES (1:33:18)

HOME DE (1:33:18)

HOME RUS (1:29:33)

HOME ARABIC (1:29:34)

České titulky u anglické verze se ukáží poté, když kliknete u videa na šipku dole v rohu. Pak kliknete na zapnout titulky. U toho další menší šipka a na tu taky kliknete. Zobrazí se práce s titulky. Kliknete na Přeložit titulky a pak na Přeložit. Poté se už zobrazí české titulky.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O tomhle filmu jsem se dozvěděl v úterý (9.6) kolem 13:00, když jsem si kontroloval email. Jeden úžasný človíček mi poslal odaz na YouTube, kde je film HOME možný shlédnout celý. Adresa byla //www.youtube.com/homeproject, ale zde je poze ke shlédnutí do 14.6.2009.

Neměl jsem příliš času a tak jsem se na film nepodíval ihned. Večer, krátce po 23:00 jsem se rozhodl, že se na něj podívám a uvidím co mi to ten milý človíček vlastně poslal.

Film mě zaujal už v prvních minutách a hned mě celého pohltil. Skvělé záběry, úžasná hudba, kvalitní sestřih a poutavý komantář (film jsme si pustil v angličtině) dostane každého diváka, který má slabost pro přírodu. Sice angličtinu moc neovládám, ale základům jsem porozuměl a díky úžasně natočeným záběrům mě film nadchl natolik, že si ho budu neustále v hlavě přetáčet . . .

Po skončení filmu, jsem si na YouTubu a netu vyhledal veškeré informace o HOME a rozhodl jsem se s vámi o film podělit na svém blogu.

Film doporučuji všem, kteří mají rádi přírodu a oceňují kvalitní filmy . . . Ta hodinka a půl stojí za shlédnutí . . .