BANKOVNÍ SVÁTEK aneb Varování pro budoucnost

Před malou chvíli jsem zjistil, že je dnes bankovní svátek, který před 76 lety deklaroval prezident Franklin D. Roosevelt.

5.3.1933 – Velká světová hospodářská krize a krach na burze – Prezident Spojených států Franklin D. Roosevelt deklaruje „bankovní svátek“. Jsou uzavřeny všechny banky ve Spojených státech a zmrazeny veškeré finanční transakce.

zdroj: wikipedie.cz

Napadlo mě dát tuhle drobnou informaci na blog, poněvač se celý západní svět nachází úplně ve stejné situaci jako před 80 lety.

Člověka napadají různé myšlenky a přemýšlí o tom, zda je to shoda náhod nebo se jen historie neustále opakuje . . . Osobně mám názor takový, že dějiny a čísla hrají pro budoucnost velkou roli.

Jen pevně doufám, že dnešní situace nebude mít takové následky jako Velká hospodářská krize. Kdy se radikalizovala velká část obyvatelstva v Evropě a následně vypukl největší a nejničivější válečný konflikt v dějinách lidstva.

Zatím vše nasvědčuje, že se společnost nachází na špatné cestě (a to nemusíme chodit za hranice - nepokoje v Chánově a Janově nebo soudní rozhodnutí o nezrušení Dělnické strany).

Velká hospodářská krize - odkaz

Druhá světová válka - odkaz