Legendární Alles Gute se vrátí na Streamu.cz

Autoři revolučního humoristického pořadu z 90. let Česká soda Milan Šteindler a David Vávra se po dlouhé době nechali přemluvit k obnovení kurzu německého jazyka Alles Gute. První díl věnovaný Evropské unii představili v úterý na tiskové konferenci v Praze a v neděli v 10 hodin dopoledne ho uvede internetový portál Stream.cz.

 

Tvůrce k návratu přemluvil generální ředitel Streamu.cz Miloš Petana. "Probíhalo to na dvou frontách, pan doktor se domlouval s panem architektem (Davidem Vávrou) a z druhé strany zase pan doktor obklíčil tu cestu tak, že oslovil mě nezávisle. Když jsem pak přišel za Davidem a říkal, co kdybychom se do toho pustili a zkusili Alles Gute, tak David Vávra už byl na poloměkko a souhlasil," vysvětluje vznik staronového Alles Gute Milan Šteindler.

"Dílů jsme natočili dvanáct, mají mezi čtyřmi a osmi minutami, což je u internetu příjemné. Můžeme ten formát časově obměňovat, navíc z mého pohledu režijního je internet pro návrat do stejné, byť již vyschlé, řeky příjemnější, protože to políčko na internetu je mnohem menší, než mívají lidé obrazovku. Tudíž veškeré chyby se méně projevují. Alespoň na to spoléhám," dodal.

"No ale zase si to můžou lidé zastavit a vychutnávat si tě, dívat se na tvoje pytlíky pod očima," podotknul Vávra. "Já do nich dorůstám, takže se vyrovnávají," mávl rukou Šteindler.

Vrátí se i Čtvrtníček, nově se objeví Gipsy.cz

"Potkali jsme nové kamarády jako například Gipsy.cz, kteří tam hrají, my jsme si role přehodili a oni jako menšina přebrali tu naši sudetskou němčinu. Navrátil se Robert Nebřenský v roli dědy mráze a Petr Čtvrtníček jako Václav Hlodavec. Máme tam Otázky Václava Hlodavce, kterých se zúčastní Stalin s Hitlerem," doplnil Vávra.

Šéf Streamu.cz Miloš Petana odhaduje, že každý díl nového Alles Gute bude mít sledovanost v řádu stovek tisíc lidí: "Stream je dnes médium, které komunikuje plus mínus se 150 000 lidmi, kteří jsou unikátními uživateli portálu, a pokud jde o počet shlédnutých videí, tak my se denně pohybujeme někde nad úrovní jednoho miliónu."

Alles Gute bylo původně součástí televizního pořadu Česká soda, který se vysílal od roku 1993 do roku 1997. Kvůli svému odvážnému, politicky nekorektnímu humoru se stalo kultovním u diváků a současně bylo tvrdě kritizováno např. Radou pro rozhlasové a televizní vysílání. Loni v prosinci vyšlo kompletní DVD vydání České sody.

Stanislav Dvořák
 
zdroj: novinky.cz
 
 
 
 
 
Zde je odkaz na již dnes legendární první díl: