Tak jsem přišel na to jak zahnat únavu. několik dní a týdnů na zpět, jsem byl strašně moc unavený a nevěděl jsem proč. Nic se mi nechtělo dělat a většinou jsem byl zkroušený a tak jsem hodně spal.  Pak mě napadla jedna věc, kterou používal i věhlasný doktor a zakladatel Lázní Jeseník Vincenc Priessnitz. Byla to léčba prací. Je pravda, že už několikrát jsem měl možnost tuhle metodu použít a používám jí když jsem na nějaké víkendové akci s HB. Tak jsem to šel zkusit. Šel jsem naštípat dříví a ostříhat stromky kolem našeho domu a co se nestalo. Únava byla pryč a já se cítil čilejší. Proč mě nenapdlo to udělat už dříve?

Je zajímavé, co práce a pobyt na čerstvém vzduchu dokáže. VincencPriessnitz měl dobré a účiné metody. A to člověk nemusí použít mokré zábaly , jak je používal Vincenc P.

Z toho všeho mi vyplívá, že pokud budete unaveni a nebudete mít sílu, zkuste jít na čerství vzduch a pracovat. Nemusí to být zrovna nějaká těžká práce aby jste neskončily potom na 14 dní v posteli.  Všeho s mírou. Doporučuji k práci, když budete mít žízeň, dát si čistou pramenitou vodu - nebo jinou vodu kterou máte k dispozici (např. minerálka) místo nějakých jiných nápojů.

Pokud by někdo zkusil tuhle metodu na zahnání únavy, nechť o tom podá zprávu zde pod článkem :)