Publikace, které vyšly v rámci edice Cesta ke kořenům:


Tomáš Knopp: Předkládám na vědomí (300,- Kč)


Jedinečná regionálně-historická publikace, jež nabízí čtenáři pohled do událostí na Jesenicku v letech 1945-48. Tomáš Knopp v knize zúročil své mnohaleté bádání v jesenickém archívu a s přímostí sobě vlastní vytvořil plastický obraz jednoho z nejproblematičtějších úseků novodobých dějin našeho regionu. Černobílé fotografie a dobové dokumenty, barevná příloha, 340 stran, pevná vazba s přebalem, formát A5+.




Lukáš Abt: Atlas jesenických pramenů a jiných drobných památek (350,- Kč)

Nepostradatelná příručka pro všechny milovníky jesenických pramenů, pro zájemce o historii města a zdejší vodoléčby. Přehledné informace o minulosti i současnosti Priessnitzových pramenů a dalších drobných památek v okolí Jeseníku. Tištěno na křídovém papíře, opatřeno místopisem, bohatě doplněno barevnými a černobílými fotografiemi, 180 stran, pevná vazba, formát 23x21cm, jako přílohu obsahuje dvě samostatné barevné mapy (Prameny a pomníčky v Jeseníku-lázních, Zlatý chlum – park a okolí).



Petr Procházka: Příběhy z pohraničí (200,- Kč)

Kniha popisující neradostné osudy českých i německých obyvatel jesenického pohraničí v letech 1934-1945. Starosta Jeseníku Petr Procházka shromažďoval podklady (především rozhovory s přímými účastníky tehdejších událostí, informace z kronik a osobní záznamy) pro její vydání několik let. Pevná vazba s přebalem, černobílé fotografie,150 stran, formát A5.





Jakub Tolner: Příběh pramenů (144,- Kč)


Životní křižovatky a rozcestí u jesenických pramenů.
Hledání vlastní cesty a smyslu v kulisách probíhající všeobecné „globální party.“ Lze najít dobrodružství v pestrobarevnosté nabídce produktů a slev rostoucí ekonomiky? Láska a přátelství, skutečné a virutální světy, fantazie a realita, Středozemě a Jeseníky. Román ze současnosti. Brožovaná, 264 stran, černobílé ilustrace, formát A5.





Tyto publikace si můžete zakoupit v knihkupectvích v Jeseníku a okolí, přímo u nás na Průchodní ulici nebo vám je zašleme na dobírku (k celkové ceně připočítáváme 80 Kč za poštovné a balné).

Přejeme příjemné počtení!

Zdroj: Hnutí Brontosaurus Jeseníky